Gebelik seyrinde görülmesi normal olan bazı deri değişiklikleri vardır. Bunlar bir hastalık işareti değildir, hormonal değişikliklere bağlı doğal olarak oluşur.
Deride koyulaşma çoğu gebelikte görülen bir durumdur. Meme uçlarında, genital bölgede koyulaşma, karın orta hattında çizgi şeklinde koyulaşma sık görülür. Melazma adı verilen, alın ve yanaklarda yamalı şekilde oluşan kahverengi lekeler de gebelik seyrinde ortaya çıkabilir. Genellikle doğum sonrasında koyuluklar geriler, fakat özellikle koyu tenli kişilerde bir miktar leke kalabilir.
Gebelik sırasında saç dökülmesi azalır, saçlar parlak, canlı görünür. Gebelik sonrası dökülmesi ertelenen saçların dökülmesiyle saç hacminde azalma görülür. Bir yıl içinde dökülmenin durup saçın normal haline dönmesi beklenir. Fakat gebelik sırasındaki hormonal değişikliklere bağlı erkek tipi saç dökülmesi olduysa saçlar eski haline dönmeyebilir. Doğum sonrası uzayan dökülme probleminde bir dermatolog tarafından değerlendirme gerekebilir.
Gebelik sırasında göbek, meme etrafı gibi bölgelerde tüylenme oluşabilir, doğum sonrası düzelmesi beklenir.
Cildin gerilmesine bağlı çatlaklar başta göbek olmak üzere meme, kalça ve bacaklarda görülebilir. Nemlendirici içerikli krem veya yağların bu bölgelere düzenli olarak uygulanması çatlak oluşma ihtimalini azaltabilir.
Vücudun herhangi bir yerinde toplu iğne başı büyüklüğünde kırmızı renkli damar genişlemeleri oluşabilir. Bunlara spider anjioma (örümceksi damar beni) denir. Bu lekeler genellikle kalıcıdır fakat herhangi bir sağlık sorunu oluşturmaz.
Bacaklarda ve genital bölgede varisler, makatta hemoroid (basur) oluşabilir.
Avuç içlerinde kızarıklık, dişetlerinde kızarıklık ve büyüme oluşabilir.